Bom - og gymnastiktræning for alle ved Sigrid Ryss
Tidspunkt
15.08.2020 kl. 12.00 - 15.08.2020 kl. 16.00
Sted
Beskrivelse

Bom - og gymnastiktræning for alle ved

Sigrid Ryssel

Jeg vil her lige forklare lidt omkring mine tanker bag denne træning - heraf formål og udbytte.

Jeg tror, at mange ønsker at lave noget varierende træning for deres hest/pony, som er sjovt, men som samtidig styrker og smidiggør den - ja, i det hele taget træning, som forbedrer hest og rytter på en anderledes og effektiv måde. Dog ender mange måske i, at træne lidt det samme uge efter uge. Via bomtræning med en masse øvelser kan du styrke din hest på flere måder og smidiggøre og afspænde overlinjen. Derudover er træning af den proprioceptive sans her også et nøglebegreb. Måske har du hørt ordet i en anden sammenhæng (måske hos en fysioterapeut), men det er også et anvendt ord i ridesporten. Træning af proprioceptionen er kort fortalt træning af muskel-ledsansen - sansen som giver hjernen information om kroppen og kropsdelenes placering i rummet. I denne sammenhæng vil det sige, at vi træner, at hesten får en bedre fornemmelse for, hvordan den bevæger sin krop og placerer sine ben - man kan sige en bedre kropsbevidsthed. Det vil forbedre balance og koordination, som man altså kan bruge i sin daglige ridning, uanset om man har fokus på spring, dressur, turridning eller andet. Derfor skal det understreges, at denne træning vil være for ALLE, uanset disciplin, hesterace og niveau - alle kan være med.

 

Træningen vil altså i det store hele fokusere på:

- Forskellige øvelser med en masse bomme og for nogens vedkommende også øvelser med cavalettis

- Smidighedsøvelser

- Proprioceptiv træning - balance og koordination

- Rytterens indvirkning - signaler og opstilling

- For de ryttere, hvor det er relevant: træning af afstandsbedømmelse, ride med forskellige antal galopspring på samme afstand mellem bomme/cavalettis, tempospring mm.

 

Kort om mig:

- 28 år

- Konkurrencerytter i spring siden jeg var ponyrytter og nu på hest. Pt. ligger mit fokus mest på tilridning og uddannelse af ungheste.

- Uddannet Træner 2 under DRF og DIF.

- Arbejder til dagligt som fysioterapeut. Derfra anvender jeg også min viden i min ridning og undervisning.

 

For at starte træningen op kræves minimum 6 deltagere. Håbet er, at vi kan lave træningen ca. hver 14. dag eller én gang om måneden. Man rider 2-3 på et hold (30-45 minutter).

Opstart lørdag den 15/8 på grusspringbanen (ridehuset ved meget dårligt vejr).

Pris: 150 kr pr. ekvipage.

Kontakt mig ved tilmelding eller spørgsmål på 28913936. Smid gerne en SMS. Kan også kontaktes på messenger

Odsherreds Rideklub